bahan-bahan:
500 gm udang kupas kulitnya dan tggalkan ekornya sahaja
4 sudu mentega
secubit garam
serbuk roti (bread crumb)
2 sudu nestum
12 biji cili padi potong kecil-kecil
3 ulas bawang putih dicincang
4 tangkai daun kari
cara-cara:
- cairkan mentega dan gorengkan udang-udang anda sehingga berwarna oren atau pink.
- kemudian angkat dan toskan minyak udang tersebut
- baki menetega jangan dibuang okay. tumiskan bawang putih tadi
- masukkan juga cili padi dan daun-daun kari
- masukkan serbuk roti dan nestum. gaulkan semua bahan tersebut
- masukkan udang-udand tadi dan masak sebentar
- akhirnya, angkat dan hidangkan okay:)
so taraaaaaa ini lah udang tadi. sedapp rasa pedas-pedas lidah melayu tuhh! :P

2 comments:
wah...
udang butter pun ada rasa melayu eh..
spatutnya nama dia... udang mentega rangup..
hihihi
jyahhh sbb dia pakai cili padi n dun kari :P
Post a Comment